https://www.visitlutsk.com/wp-content/uploads/2021/04/10256_800x600_SAM_6658.jpg
https://www.visitlutsk.com/wp-content/uploads/2021/06/lyubeshiv01.jpg
https://www.visitlutsk.com/wp-content/uploads/2021/06/Manevytchi_Railway_Station_02_NEW_YDS_2048.jpg

Луцьк – Оконськ – Маневичі – Любешів

Розпочнемо нашу мандрівку з Луцька, прогуляємося Луцьким замком та вуличками Старого міста, відвідаємо Центральний парк культури і відпочинку. А на завершення дня здійснимо сплав на каяках по річці Стир. Це чудова можливість відпочити від скаженого міського ритму, зануритись у світ дикої природи, не виїжджаючи за межі міста.

Наступного дня попрямуємо до села Оконськ (72 км від Луцька), де знаходиться «Волинське диво» – Оконські джерела. Уявіть! Водами з Оконських джерел тамували спрагу повстанці Северина Наливайка і війська Богдана Хмельницького. І сьогодні волиняни мають змогу пити цю чисту та цілющу воду. Вода б’є з глибини трьох метрів, і з цих ключів піднімається близько двохсот літрів води в секунду. Температура становить 7-9 гадусів і завжди залишається незмінною.

Підтвердженням того факту, що вода з Оконських джерел кришталево чиста, є наявність форелі, яку розводять місцеві жителі. Як відомо, ця риба дуже вибаглива, тому її зустріти можна лише в найчистіших гірських річках, а спроби розведення її в не дуже чистих водоймах завжди закінчуються провалом. А в Оконську форель почуває себе чудово. Тут можна попити водички, порибалити та посмакувати уловом.

Далі прямуємо до Маневич (6 км від Оконська) – містечка, яке виникло у 1892 році, як залізнична станція під час будівництва залізниці Ковель – Київ. Рекомендуємо відвідати залізничний вокзал 1905 року, який нині є пам’яткою архітектури місцевого значення. Наступним місцем, куди варто завітати, є Маневицький краєзнавчий музей, де розміщений унікальний човен-довбанка (видовбаний з цілого стовбура дерева). У серпні 2015 року випадково у річці Стир в селі Старосілля виявили стародавній човен. Як згодом з’ясувалося – це 12-метровий човен-довбанка, який міг належати литовським князям. Раніше науковці допускали, що йому може бути близько п’ятсот років. Але результати радіовуглецевого аналізу у Київській Радіовуглецевій лабораторії Інституту геохімії навколишнього середовища перевершили їхні сподівання. Експерти кажуть, що човен-довбанка «приплив» до нас із 1350 року.

Гарним місцем для душевної насолоди в Маневичах буде також Римо-католицький костел Зіслання Святого Духа (1934 р.).

Далі переїжджаємо в містечко Любешів та до Національного природного парку «Прип’ять – Стохід» – місця неземної краси з незайманою природою та автентичністю поліського краю. На значній території парку розкинувся величезний ліс. Там можна зустріти унікальні реліктові рослини: дерева і чагарники, вік яких вражає навіть учених. Тут дуже красиво і спокійно. Багатий національний парк і рідкісними тваринами. Багато з них занесені до Червоної книги Європи.

Природоохоронна територія включає заплави річок Прип’ять та Стохід, що визнані Рамсарською конвенцією, як водно-болотні угіддя міжнародного значення. Територію національного парку часто називають “українською амазонкою”, адже заплави тутешніх річок мають безліч рукавів, стариць та озер.

Пропонуємо здійснити сплав річкою Стохід і побачити всю цю красу на власні очі. Завершимо нашу водну мандрівку в с. Сваловичі, що саме по собі є пам’ятником поліського побуту і аутентичної архітектури.

Після прекрасної подорожі з неймовірними емоціями повернемось додому.

Щиро запрошуємо звідати ці незнані, але мальовничі куточки Волині! А ми приготуємо для Вас ще багато цікавого в рамках проєкту “Луцьк+”.

Останні Екскурсії

Оглядова екскурсія Старим містом

Оглядова екскурсія Старим містом

Найкращий вибір, щоб ознайомитись із Луцьком!

Від святині до святині

Від святині до святині

Екскурсія покликана розповісти про сакральне багатоголосся і архітектурну велич міста від давньоруських часів до сьогодення.

Луцьк підземний

Луцьк підземний

Таємничість і загадковість луцьких підземель вас однозначно зацікавлять!

Нічна театралізована феєрія «Романтика та містика Лучеська»

Нічна театралізована феєрія «Романтика та містика Лучеська»

Цікавий і містичний, талановитий і романтичний привид луцького міщанина ХVI століття Станіслава Хрустеля розповість надзвичайні історії з луцької минувшини!

Слідами луцьких кликунів

Слідами луцьких кликунів

Екскурсія складається з 2-х частин: теоретичної і гри-вікторини. На завершення екскурсанти отримують заохочувальні призи. Тож гайда на пошуки кликунів!

Гастрономічна екскурсія Луцьком

Гастрономічна екскурсія Луцьком

Захоплююча та смачна гастроекскурсія Луцьком! В рамках екскурсії прогуляємось атмосферними вулицями міста, послухаємо цікавинки з його історії та скуштуємо унікальні смаколики!